Graveland CBR Keuringen

Keuringsverslag CBR

 1. Home
 2. >
 3. Gezondheidsverklaring CBR
 4. >
 5. Keuringsverslag CBR
cbr keuringsverslag
Laatst geüpdatet op 27 juni 2024 door Ronald Graveland

Staat u op het punt om gekeurd te worden voor uw rijbewijs? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar wat zo’n keuring inhoudt? Het CBR Keuringsverslag speelt een cruciale rol in de beoordeling van uw rijgeschiktheid.

In dit artikel nemen we u mee door alle belangrijke aspecten van het Keuringsverslag. Van de inhoud en het belang ervan, tot aan hoe u het verslag kunt verkrijgen en gebruiken. Lees verder om te ontdekken hoe dit proces precies werkt en wat het voor u betekent.

Wat is een Keuringsverslag?

Een Keuringsverslag is een officieel document dat wordt opgesteld na een medische keuring voor het rijbewijs. Dit verslag bevat gedetailleerde informatie over uw gezondheidstoestand en wordt gebruikt door het CBR om te beoordelen of u veilig kunt deelnemen aan het verkeer.

Dit document wordt ingevuld door een keuringsarts die u onderzoekt op verschillende gezondheidsaspecten, zoals bijvoorbeeld uw zicht, gehoor, motorische functies en cognitieve vaardigheden.

Wanneer moet u een Keuringsverslag laten invullen?

Na het invullen van de Gezondheidsverklaring, die u zelf dient in te dienen bij het CBR, ontvangt u mogelijk een verwijzing naar een keuringsarts. Dit kan het geval zijn wanneer het CBR twijfelt aan uw rijgeschiktheid naar aanleiding van uw Gezondheidsverklaring.

Binnen 4 weken na het indienen van de Gezondheidsverklaring ontvangt u een verwijzing naar een keuringsarts. Deze arts vult na de keuring het Keuringsverslag in, wat vervolgens, via het digitale ZorgDomein of per post, naar het CBR gestuurd wordt voor beoordeling.

Daarnaast zijn er specifieke gevallen waarin u altijd een Keuringsverslag moet laten invullen door een keuringsarts. Dit is het geval wanneer u:

 • Uw groot rijbewijs (CDE) wilt aanvragen, vernieuwen of verlengen en u jonger bent dan 75 jaar;
 • Uw rijbewijs (B) wilt verlengen en u 75 jaar of ouder bent.

Wat staat er in een Keuringsverslag?

Het Keuringsverslag bevat uitgebreide informatie over uw fysieke en mentale gezondheid. Hieronder volgt een overzicht van de soort informatie die typisch in een Keuringsverslag wordt opgenomen:

 • Persoonlijke gegevens: inclusief naam, geboortedatum, en burgerservicenummer (BSN).
 • Medische geschiedenis: details over uw bestaande medische aandoeningen, medicijngebruik, en eerdere chirurgische ingrepen.
 • Specifieke gezondheidsbeoordelingen: bevat resultaten van tests en beoordelingen zoals gezichtsvermogen, gehoor, motorische functies, en cognitieve vaardigheden.
 • Resultaten van fysieke tests: bevindingen gerelateerd aan uw algemene fysieke toestand, inclusief het vermogen om veilig een voertuig te besturen.
 • Conclusie van de keuringsarts: een samenvatting en aanbeveling van de keuringsarts over uw rijgeschiktheid.

Elk onderdeel van het Keuringsverslag is cruciaal voor het CBR om een geïnformeerde beslissing te kunnen nemen over uw geschiktheid als bestuurder. Uw keuringsarts zal dit verslag zorgvuldig invullen en ervoor zorgen dat alle relevante informatie wordt opgenomen om uw rijveiligheid en die van anderen op de weg te waarborgen.

Hoe kom ik aan een Keuringsverslag?

Het proces om aan een Keuringsverslag te komen begint bij het indienen van uw Gezondheidsverklaring bij het CBR. U kunt uw Gezondheidsverklaring eenvoudig digitaal indienen via Mijn CBR. Nadat u deze verklaring heeft ingediend, ontvangt u een ZD-code. Deze code is essentieel voor de volgende stap van het proces, namelijk de medische keuring.

Zodra u de ZD-code heeft, dient u een afspraak te maken met een door het CBR erkende keuringsarts. Het is belangrijk om deze code mee te nemen naar uw afspraak, aangezien de keuringsarts deze zal gebruiken bij het invullen van uw Keuringsverslag.

Na de keuring kan de keuringsarts het verslag direct digitaal versturen naar het CBR via ZorgDomein of per post. Dit zorgt ervoor dat het CBR alle benodigde informatie heeft om een beslissing te maken over uw rijgeschiktheid. Het is cruciaal om deze stappen tijdig te volgen om vertraging in uw rijbewijsaanvraag te voorkomen.

Relevante artikelen: 

Ronald Graveland
Laatste berichten van Ronald Graveland (alles zien)

Onze scherpe tarieven

Gezondheidsverklaringen:

 • ADHD / ASS: € 199,-
 • Psychisch € 249,-
 • Alcohol / Drugs € 249,-

 

Maak snel een afspraak via het afspraakformulier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×