Graveland CBR Keuringen

 1. Home
 2. >
 3. CBR Psychiater
 4. >
 5. CBR Psychiater
cbr psychiater
Laatst geüpdatet op 9 februari 2024 door Bram

Bent u in een situatie beland waarin het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) een keuring door een psychiater noodzakelijk acht voor uw rijbewijs? Deze situatie kan opduiken onder verschillende omstandigheden en roept vaak veel vragen op.

Op deze pagina nemen wij u mee door het proces van een psychiatrische keuring bij het CBR, wat het inhoudt, wanneer het nodig is, en waarom Graveland CBR Keuringen uw betrouwbare partner is in dit traject.

Wanneer kunt u een verwijzing verwachten naar een psychiater?

Er zijn verschillende redenen waarom het CBR u kan doorverwijzen voor een psychiatrische keuring. Deze keuring wordt ingezet als er twijfels bestaan over uw rijgeschiktheid, hetzij vanwege medische redenen of na het invorderen van een rijbewijs door gebruik van alcohol of drugs in het verkeer. Laten we deze situaties eens nader bekijken.

Medische reden

Medische aandoeningen kunnen invloed hebben op uw rijvaardigheid en veiligheid op de weg. Als u lijdt aan bepaalde psychiatrische aandoeningen, kan het CBR besluiten dat een beoordeling door een psychiater noodzakelijk is. Voorbeelden van aandoeningen die kunnen leiden tot een psychiatrische keuring zijn:

Alcohol en drugs

Het rijden onder invloed van alcohol of drugs is niet alleen gevaarlijk, maar het kan ook leiden tot een verplichte keuring door een psychiater. Het CBR kan besluiten tot een dergelijke keuring als u bent aangehouden terwijl u onder invloed was van alcohol of drugs.

Dit is een belangrijk onderdeel van het waarborgen van de verkeersveiligheid, waarbij geëvalueerd wordt of er sprake is van een onderliggend probleem met betrekking tot alcohol- of drugsgebruik.

Wat is de rol van een psychiater bij een CBR keuring?

De rol van de psychiater bij een CBR keuring is cruciaal en veelzijdig. De psychiater beoordeelt uw mentale gezondheid en de impact ervan op uw rijvaardigheid. Dit gebeurt aan de hand van een gestructureerd onderzoek waarbij verschillende aspecten aan bod komen:

 • Gedetailleerde anamnese: de psychiater verzamelt uitgebreide informatie over uw medische geschiedenis, huidige gezondheidstoestand, en specifieke psychiatrische aandoeningen of symptomen.
 • Persoonlijk onderzoek: er wordt een directe beoordeling van uw huidige mentale toestand uitgevoerd. Dit kan inhouden dat de psychiater uw cognitieve functies, emotieregulatie en gedrag evalueert.
 • Risico-evaluatie: de psychiater beoordeelt de risico’s die uw psychiatrische aandoening kan vormen voor de verkeersveiligheid.
 • Rapportage aan het CBR: na het onderzoek verstrekt de psychiater een rapport aan het CBR met daarin zijn of haar bevindingen en aanbevelingen met betrekking tot uw rijgeschiktheid.
 

Het is belangrijk om te benadrukken dat de psychiater onafhankelijk is en als doel heeft om een objectieve beoordeling te geven over uw geschiktheid om veilig te rijden. Dit is in het belang van zowel uw veiligheid als die van andere weggebruikers.

Waarom kiezen voor Graveland CBR keuring?

Wanneer u geconfronteerd wordt met de noodzaak van een psychiatrische keuring door het CBR, is het kiezen van de juiste instelling essentieel. Graveland CBR Keuringen onderscheidt zich door een aantal sleutelfactoren die uw keuze kunnen beïnvloeden:

 • Deskundigheid: onze psychiater is hooggekwalificeerd en heeft uitgebreide ervaring met het uitvoeren van CBR keuringen. Ze begrijpen de complexiteit van de situatie en kunnen u op een professionele en empathische wijze door het proces leiden.
 • Transparantie: bij Graveland CBR Keuringen zijn we helder over het proces en de kosten. Wij geloven in open communicatie en zorgen ervoor dat u vanaf het begin goed geïnformeerd bent.
 • Persoonlijke benadering: elke situatie is uniek. De heer Gravenland neemt daarom de tijd om uw specifieke omstandigheden te begrijpen en biedt een persoonlijke benadering die is afgestemd op uw behoeften.
 • Snelle service: wij begrijpen het belang van een tijdige keuring. Daarom zorgen we ervoor dat uw keuring zo snel mogelijk plaatsvindt, zodat u niet langer dan nodig is zonder rijbewijs zit.
 • Ondersteuning: Ons team staat klaar om u te ondersteunen tijdens het gehele proces, van het maken van een afspraak tot aan het ontvangen van de resultaten en adviezen.
 

Bij Graveland CBR Keuringen staat uw welzijn centraal. Wij begrijpen de impact die een rijbewijskeuring kan hebben op uw leven en streven ernaar om dit proces zo soepel en stressvrij mogelijk te maken.

Kiezen voor Graveland betekent kiezen voor zekerheid, kwaliteit en een persoonlijke aanpak. Heeft u nog vragen of bent u klaar om een afspraak te maken? Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u te helpen!

[starbox]

Onze scherpe tarieven

Gezondheidsverklaringen:

 • ADHD / ASS: € 199,-
 • Psychisch € 249,-
 • Alcohol / Drugs € 249,-

 

Maak snel een afspraak via het afspraakformulier!

×